Tuesday, January 12, 2010

gudbye 2009..welcome 2010..

huahuahua..lambat tak aku post entry ni..walaupun hari ni dh 12 januari...aku tak kira..aku nak jugak ucapkan selamat thn baru kepada semua manusia di muka bumi ini..

bila muncul tahun baru, semua org akan bercakap pasal azam bru...huhuhuazam yg thn lepas ntah achieve ntah tidak..itu tak kesah lah..memasing punya hal..asalkan korunk bahagia..

tapi kalo berazam biar la realistik sket...jgn la berazam benda yg mengarut-ngarut..make sure yg kita boleh dan akan berusaha utk mencapai azam tu..ialah, ape guna berazam kalo kita sendiri tak berusaha ke arah itu...

berazam tu bukan hanya pada mulut aje..tapi kita kena laksana kan..baru lah ape yg kita hajatkan akan tercapai..insyaallah..pendek kata, ape yg kita inginkan perlu lah disusuli dgn usaha, doa dan tawakal...

ape azam aku utk tahun ni.?? nanti aku fikir lah..

2 comments:

The Traveller's Note said...

hepi nu yer darling!!

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

Pada suatu perkenalan yang baru
yang tidak disangka-sangka
satu jalinan persahabatan
di antara kita

dek keluhuran
ketulusan hatimu
sifat memahamimu
dalam mengeratkan hubungan

dalam jalinan persahabatan
sesungguhnya
kunci sebuah persahabatan
adalah pengertian dan kepercayaan

Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/