Sunday, November 22, 2009

MISI MEREMPUH MAJLIS PERSANDINGAN RINO DAN PASANGANNYA..


(SELAMAT PENGANTIN BARU..)

BIASANYA KALO CUTI PAGI MASUK KEJE MALAM(aku je yg tau ape maknanya, korunk buat bodo je), aku akan berselubung kt dlm selimut aku sepanjang hari...huhuhu. kalo dh duduk genting ni mana nak perginya..duduk bilik je la...ko larat ke nak melangok kt first world tu tiap2 hari...BUSAN SEYH..tapi on 22 november 2009 yg lepas ade misi yg best..

skang kan musim org kawen..konsep nya alang2 cuti takde buat ape, baik p serang rumah kenduri kawen kt sungai penchala..kenduri yg nak diserang ni adalah sempena majlis persandingan rino, staff forex maybank genting highland..(lengkap sgt ke data yg aku bg kt korunk??)


(TIGA BUJANG PINGITAN..EN ZAKI BUJANG KA???)

walaupun aku tido awal mlm sebelumnya sebab abes keje pkl 12 mlm...aku tetap bgn pkl 9 pagi..(awal kan aku bgn)..janji dgn MK, pkl 12 tgh hari..tapi pkl 1130 bru aku mandi..(sbb aku tdo balik.)nasib baik tak terlajak smpi pkl 2 ptg, kalo tak melepas nak makan nasik minyak...

around pkl 130 ptg aku sampai kt sg penchala dgn RS si MK.(dia yg kata kete dia RS.) masa aku otw, cik pah (sharipaf wohheng) sibuk telepon tanya bila nak sampai..(hoi cik pah, ko ingat aku naik jet pejuang, 2 minit dh sampai)..bila dh sampai tu, rino tgh siap2 nak berarak..walaupun kl tgh mcm nak hujan skang ni kan...cuaca arituh just nice, walaupun hujan tapi lite2..HUJAN RAHMAT...insyaallah..


(ERRRR...NTAH...)


(NI BUKAN BERARAK TEPI HIGHWAY TAU..KO TAK NAMPAK RUMAH2 TU)

masa berarak tu, nampak la rino malu2 sambil berjalan diiringi paluan kompang. bebudak kompang ni mcm biasa la kan..kalo menyanyi suara nak nyaring(sambil nyanyi lagu selamat pengantin baru versi makcik2 marjaban)..SEEEELAAAAMAAAAT PENGANTIN BARUUUUU..KEPAK KEPAK KEBOM KEBOM TEBABOOM.....Memang meriah suasana time tu,( tetiba aku terpikir bila la aku nak kawen..masih terlalu awal la kot...)hmmmm...


(SEDAPKAN AYAM DIA..NYUM..NYUMM)

bila rino dh naik atas pelamin, takde aku nak menyemak kat dlm rumah tu kan..ko ingat aku sedara-mara dia ke nak p merenjis renjis segala...sementara dia tgh menahan kena renjis kt dlm rumah tu, aku dgn bebudak keje yg lain pegi merenjis nasik minyak kt luar rumah..ko larat ke nak menahan lapar lagi kalo nasik minyak dh ade depan mata..??


(NI LE LAUK PENGANTIN..NAMPAK SEDAP KAN)

walaupun aku tekad nak diet nasik.,persetan kan itu semua..lauk sedap ok..sgt rugi kepada sesiapa yg tak dtg arituh..(tapi aku takde la tambah nasik kan,jgn tunjuk kan perangai buruk anda di majlis org ok..buat malu keturunan je..)time kitorang dtg penuh la kot 2 meja..yg penting duduk dpn meja makan pengantin..harus la menengok pasangan bahagia ni bersuap bagai(mcm dh takde keje lain kan tgk org makan..)


(ITTADAKIMASU..!!!!!)


(NI LE CIK PAH a.k.a SHARIFAH WOH HENG..)

tak lama lepas tu pengantin kuar utk acara makan beradap...harus la lauk pengantin kena spesel. takkan ko nak hidang ayam togel mcm tu je..harus la ada hiasan nya..sayurnya..seni kulinarinya..baru la namanya majlis kahwin...selalu yg amek part ni mesti makcik2 yg feeling2 chef wan..time ni la jugak kot masanya nak menayang gelang n rantai..sikit2 sinsing lengan baju nak tunjuk gelang n cincin..bley???


(DUA ORANG NI MASIH AVAILABLE..MAI PILIH MAI PILIH..)


(NI ADALAH AKTIVITI SELEPAS MAKAN, POSING SAMBIL NGULAU..)

yg paling penting ..cendol nya sgt sedap..aku makan 2 mangkuk ok..(tak kesah la korunk nak kata aku buruk lantak ke..janji puas..huahuahua)..lepas dh makan2 n rehat kejap, kitorang pun balik dlm pkl 3 kot..harus la bersalam dgn pengantin sebelum balik..ko dh makan kt majlis dia, lepas tu nak langgar je dia trus balik, tak biadap kah namanya itu..???

APAPEPUN, SEMUGA RINO DAN ISTERI BERBAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT...

SEEELAAAAAMMAAAAAAAAT PENGANTTIIN BARUUUU...KEBAMM KEBOMM TEBABOOMMM....!!!!!

2 comments:

azizisamsudin said...

ko bukan ke dah kawin acap??

The Traveller's Note said...

hahahhaha lawak komen si azizisamsudin neh :D